maisarah sakit gigi : stori tentang gigi

Sunday, December 30, 2012

Assalamualaikum.
Rasanya semua dah tahu yang maisarah is having hard time sekarang ni.
She is having a very serious tooth decay!
Hampir keseluruhan gigi die rosak and she keep complaining sakit all day.
Kesian anak mama.
And if ciurse. I keep blaming myself for not take a serious action once dah perasan she got teeth problems.
Rasanya past 6 months ago gigi maisarah ok lagi.
Tanak salah kan org lain sbb tak tegas dgn maisarah.
Biarlah mama yang tanggung kesalahan tu.
Last friday we wnet to dentist.
Nurse and dentist kat situ macam terkejut tgk gigi maisarah.
And the worst part iwas maisarah wasnt give any cooperation to them to check her teeth properly.
Bukan senang nak handle maisarah setiap kali bawak jumpe doktor.
Macam biasa die mengamuk dan habis die tendang semua benda.
Ya Allah...memang luar biasa kekuatan die.
At the end doktor suggest gigi maisarah dicabut kesemuanya.
Rasa nak pengsan masa tu.
Mama tanya cara lain ada x?
Ada. Kena makan antibiotik. (ni satu lagi masalah. Nnt cerita lain)
But still kene cabut kalau dah hilang bengkak and nanah. Tapi tak perlu cabut semua kalau tanak.just cabut yang mana sakit.
Macam tulah seterusnya. Die akan alami sakit gigi yang berpanjangan sampai semua gigi yg rosak tu habis dicabut.
Sekarang pun mama dah tak sanggup dgr maisarah menangis mintak tolong bayangkan nak tunggu semuanya dicabut satu persatu?
Ya Allah...permudahkanlah!
Jujur mama kata mama lemah bab2 yang macam ni.
Mama lapa tapi mama tak lalu makan.
Mama mengantuk tapi tidur tak lena.
Mama risau macam mana maisarah nak makan ubat if mama pegi keje sebab setiap kali waktu mkn ubat.mama macam berperang dgn maisarah.
Macam mana mama nak kontrol habit pemakanan maisarah if mama pegi keje.
Rasa macam nak amek cuti panjang tapi mama tgh sibuk sekarang.
Ya Allah...permudahkanlah!
Maisarah maybe nampak mama sgt agresif.
Memaksa maisarah makan ubat dgn dasat sekali.
Memaksa maisarah memberus gigi seperti mak tiri sedang mengamuk
Memaksa maisarah u tuk minumair seperti cikgu tgh marah anak murid yang degil.
Tapi kethuilah maisarah. Mama syang sgt maisarah.
Mama tanak maisarah cabut gigi under GA.
Mama tanak maisarah hilang semua gigi sekali gus. Banyak efeknya. Nnt mama cerita lain.
Mama sayang sangat maisarah.
Mama stress. Mama nervous. Mama takut. Mama rasa bersalah. Mama harap mama boleh pusing masa balik.
Ya Allah permudahkanlah!

Published with Blogger-droid v2.0.9

1 comments:

Fadliana said...

Nurul dearie..byk bersabar..aku phm ko pening sebab keje pun tgh byk..camnila..ko cuti je..insyaAllah naik ni aku cuba habiskan..insyaAllah sempat..n aku akn sms eo suh bg je pada bos aku..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails