day 2 n 3

Thursday, December 9, 2010

ok..memandangkan aku dah mulakan day 1 stori pasal idop as a home-working-mama maka aku perlu abeskan 9 days akan datang. nape aku cume citekan 10 days je? sebab sabtu dan ahad aku isytiharkan aku sama je ngn org len..hahaha~

ok2. entry kali ni aku rangkumkan skali day2 n 3! malas nk stori panjang2 smenanye! hahah~  my 2nd day wasn't perfect like i thought. mmg aku bngun awal pagi seawal jam 730 aku dah mule mengemas rumah. membiarkan en fadel dan maisarah yang terbongkang depan tv! siap basuh baju, aku jemur baju. rimas tgk rumput yg makin meninggi depan rumah aku pon amek cangkul trus mencangkul rumput2 yg panjang tu! hamek ko! ni ke gaye org baru lepas berpantang?! hahaha. men belasah je aku. dah siap cangkul2 dan membezakan mana lalang dan mana serai aku pon kutip2 la sampah yg bersepah dpn rumah aku tu!

series aku cakap. klu ari2 besa sumpah aku wat bodo je ngn sampah sarap yg terbang masuk laman aku. aku anggap sebagai hiasan extra menambahkan lagi seni arca lalang rumah aku! hahaha~ tapi ari tu aku jadi rimas. so tertunduk2 la aku dpean rumah dok kutip sampah sarap! banyak weh!!! tu pon ade lagi yg tak terkutip haih~

tetibe darah aku jadi menyirap bile aku sorang je yg kene buat keje! haha~ dengki smenanye tgk en fadel yg sedang bersuke ria ngn maisarah dalam rumah. aku panggil la ajak tolong. sebab beg plastik sampah hitam tu sgt berat utk aku angkat sorang2! patah pinggang makcik yg baru lepas keguguran ni dek non oi! en fadel dah cakap jgn angkat biar die je angkat. tapi degil las2 aku angkat sorang2. las2 pinggang aku sakit cam nak mati!! haaaaaahh!!

padan muke kan.. sape suh degil! haha~ las2 my 2nd day end up dgn pinggang aku yg sakit!masak pon ala kad. tak sedap langsung!hate//

my3rd day went smoothly! haha~ dah dapat besakan diri! sonot gile dapat maen dgn maisarah puas2! maisarah lak skang ni dah pandai bergurau! pandai ajak aku maen sesame. dah mule manja menggedik! klu nak tido mesti nak ade yg menepuk. klu nak maen mesti ade yg meneman. ajak read books sesame. swit kan?? hahah~ mmg manja giler! maybe die pon rase heaven cam aku rase sbb mama ngn ayah die ade kat rumah! owh yes..lupe nk bgtau..en fadel pon sama naek malas g kedai! hahaha~ seb baek ade few designs yg kene siapkan. so die bleh la jadi home-working-ayah! hahah~ sebok je kan?

resepi ari ke3 agak best sket memandangkan mood aku baek! wakaka. puji diri sendiri wey! masak lemak udang  sama goreng ikan dan sup sayur campur! marbelles!! tapi aku rase aku sorag je makan banyak! hahaha~ tak kesah la klu en fadel rae aku masak tak sedap..i'm improving myself..kan darling! nampak tak perubahan tu darling?? *wink *wink

so sekian la stro utk ari ke 2 dan ke 3. ari ni ari ke4. esok aku stori camne lak! sedar tak sedar dah nak masuk jumaat dah! mencik! dengki ar ni! kejap je masa berlalu. hahah~

notakakiku: korang mesti tetap jeles kan?? ahaha~

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails